Yritys

PMT Mäkelä

  • 110

    asenne

  • 100

    laatu

  • 0,5 milj. m³

    resurssit puunkorjuuseen / vuosi

PMT Mäkelä lyhyesti

Metsien mestareiden ammattitaidolla ja nykyaikaisen kalustomme avulla pystymme tarjoamaan 500 000 m³ vuosittaisen puunkorjuuvolyymin asiakkaillemme laadukkaasti ja luotettavasti. Asiakkaitamme ovat metsäalan yritykset ja yhtiöt sekä yksityiset metsänomistajat, joita Suomestakin löytyy yli puoli miljoonaa. Toimimme tiiviissä yhteistyössä mm. metsäkonevalmistajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Tuomme myös aktiivisesti kokonaistaloudellisia ratkaisuja ja lisäarvoa asiakkaillemme, joiden toimintaa kehitämme yhteistyössä. Toimintamme on omissa käsissä ja toimimme omalla kalustolla, jonka lisäksi käytämme vain hyvin harkiten laadukkaita aliurakoitsijoita. Puutavaran maantiekuljetuksesta PMT Mäkelällä vastaa yrityksen toinen pääomistaja, Pekka Mäkelä, 11 auton kapasiteetilla. Hän on aloittanut koneurakoinnin jo 60-luvulla ja puutavara-autoilun 70-luvulla. Kyseessä on siis todellinen metsien mestari.

Vankan kokemuksen ja eteenpäin katsovien silmien myötä olemme tuoneet asiakkaillemme aktiivisesti kokonaistaloudellisia ja tehokkaita ratkaisuja taimesta tehtaalle -periaatteella jo 1970-luvulta. Tänä päivänä olemme ennen kaikkea yritys, jolla on halu ja kyky kasvaa ja siksi viemme proaktiivisesti koko metsäalaa eteenpäin – puu ja leimikko kerrallaan.

___________________________

PMT Mäkelä – metsien mestarit palveluksessasi.

Ensiluokkainen korjuujälki vaatii ensiluokkaisen kaluston.

Työmme laatu kulminoituu siihen, että olemme oikealla koneella, oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Käytössämme on pääasiassa John Deeren kalustoa, joka tarkoittaa asiakkaalle huippulaadukasta ja nykyajan tarpeisiin vastaavaa työskentelyä ja työnjälkeä metsässä. Kalustomme sopii kaikkiin leimikoihin järeistä uudistushakkuista ensiharvennuksiin.

Oletko sinä seuraava metsien mestarimme?

Laadukas puunkorjuu ei tapahdu itsestään. Se vaatii tekijät, joiden työhön voit luottaa. PMT Mäkelällä tunnet heidät myös metsien mestareina. Mestareiksi ei synnytä, mestareiksi tullaan.

PMT Mäkelä mestarien otteella

Meidän tehtävämme on pitää huolta metsäomaisuudesta, jotta se pysyy monimuotoisena, säilyttää arvonsa sekä kasvaa ja kehittyy kannattavasti taimesta tehtaalle – niin metsänomistajan kuin metsäteollisuudenkin näkökulmasta. Kun metsät vaativat hoitoa ja metsä- ja sahateollisuus raaka-ainetta, on aika kutsua metsien mestarit paikalle.

Kokemusta ja näkemystä

Mestariksi ei synnytä, mestariksi tullaan. Olemme ylpeitä 40-vuotisesta historiastamme ja siitä, millaisten vahvojen juurien päälle olemme saaneet vuosien varrella yrityksenä kasvaa. Kolmen Mäkelän veljeksen, Matin, Pekan ja Tuomon, yhteistyöstä alkanut puunkorjuuyritys on tänä päivänä todellinen metsien mestari, johon niin metsäyhtiöt kuin metsänomistajat tutkitustikin luottavat. Olemme nähneet metsäalan kehityksen historiasta tähän päivään saakka ja tunnemme puunkorjuun paremmin kuin omat taskumme.

Laatua kaikissa olosuhteissa

Kun ollaan luonnon kanssa tekemisissä, se voi yllättää. Metsässä työskentely sisältää vaihtelevia sääolosuhteita, kelirikkoja ja nopeita päätöksiä metsäkoneen ohjaimissa. Siksi metsien mestarilta täytyy löytyä rohkeutta ja luottoa tehdä oikeita valintoja ja varmistaa, ettei tarkasta työotteesta ja tekemisen tasosta tingitä tiukassakaan paikassa. Metsien mestarien tehtävänä on olla oikealla koneella, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

Tulevaisuus on tekijöitä varten

Niin paljon kuin mestareilla kokemusta onkin, ennen kaikkea katseemme on suunnattu tulevaan. Tulevaisuus on nimittäin tekijöitä varten. Ala on muuttunut ja tulee tulevaisuudessakin muuttumaan, kun ilmastonmuutos ja lämpenevät talvet asettavat työlle omat haasteensa. Siksi olemme jatkossakin proaktiivisesti kehittämässä niin teknologiaa, työtapoja kuin työntekijöidemme osaamista, jotta voimme seisoa tukevasti työmme takana ja näyttää suuntaa koko alalle.

Tärkeintä on asiakkaidemme tyytyväisyys

Meille tärkeintä on asiakkaidemme tyytyväisyys. Se, että hakkuut tehdään ympäristö huomioiden ja metsien kannattavaa kasvua tukien, mutta samanaikaisesti metsäyhtiöiden ja puukaupan tarpeisiin vastaten. Haluamme varmistaa, että puunkorjuu tehdään mahdollisimman tarkasti ja laadukkaasti, jotta tehtaille ja sahoille lähtevä raaka-aine täyttää tarkatkin vaatimukset. Metsien mestarit on paras kumppanisi koneellisessa puunkorjuussa ja metsänhoidossa taimesta tehtaalle. Taidokkaasti, toimitusvarmasti ja tehokkaasti.

Kun etsit pelkän urakoitsijan sijaan kokonaisvaltaista toimijaa, joka tarjoaa asiakkaalle aktiivisesti ratkaisuja ja luo lisäarvoa, PMT Mäkelä on oikea valinta.

Millaisen metsän sinä jätät jälkeesi?

Vastuullisuus on meidän jokaisen yhteinen asia. Se on myös asia, jonka huomioiminen on metsien mestarille itsestään selvää. PMT Mäkelällä vastuullisuus näkyy esimerkiksi käytössä olevissa työtavoissa ja kalustossa. Kohtelemme metsiä aina kunnioituksella ja varmistamme, että ne kasvavat kannattavasti ja kestävästi – nyt ja tulevaisuudessa.

Arvomme

Varmistamme, että asiakas on tyytyväinen

Asiakkaan tyytyväisyys on meille kaiken A ja O ja siksi tehtävämme on varmistaa, että toteutamme sovitut asiat työkohteesta taidokkaasti, toimitusvarmasti ja tehokkaasti vuodesta toiseen. Meille laatu tarkoittaa tarkkaa ja vastuullista metsäomaisuuden käsittelyä ja avointa kommunikointia ja viestintää. Ennen kaikkea laatu on sitä, että työn jälki ja yhteistyö on niin hyvää, että meidät halutaan huolehtimaan metsäomaisuudesta jatkossakin.

Uudistamme ja kehitämme toimintaa

Olemme ylpeitä pitkästä historiasta ja vankasta kokemuksesta, jotka ovat tuoneet meidät tähän päivään. Ennen kaikkea olemme kuitenkin eteenpäin katsova ja innovatiivinen toimija, joka haluaa toimia suunnannäyttäjänä alalla auttamalla asiakkaita kokonaistaloudellisesti ja kannattavasti “taimesta tehtaalle”-periaatteella. Kehitämme proaktiivisesti toimintaamme, jotta voimme tarjota jatkossakin alan parhaita ratkaisuja.

Kohtelemme kaikkia kunnioituksella

Asiakkaiden metsäomaisuudesta huolehtiminen on meille kunnia-asia. Lisäksi meille on tärkeää olla rehti ja reilu toimija niin työntekijöillemme, sidosryhmillemme kuin työmaillemme eli metsille. Haluamme aidosti olla halutuin kumppani ja työpaikka alalla. Siksi meillä on aktiivinen tekemisen meininki, jossa tartutaan rohkeasti hommiin ja tehdään töitä ihmiseltä ihmiselle – niin itsenäisesti metsäkoneen ohjaimissa kuin yhtenä tiiminä – metsien mestareina.

PMT Mäkelä